tirsdag 28. februar 2012

Et perfekt resultat? Glutenfrie Knekkebrød

Vi prøver og prøver..og baker knekkebrød i store mengder. Vi skal ha bakekurs i DenGlutenfrieBakeskolen i morgen, og Ellen og jeg har tenkt å bruke mine knekkebrød.. Når man skal holde kurs, holder det ikke med "en desj av ditt og en desj av datt"-oppskrifter..så da er det bare å bake igjen..og lage oppskrift, og her er den endelige:

7 dl glutenfrie havregryn
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjernefrø
1 dl maismel
1 dl bokhveteflokker
1/2 dl bokhvetemel
2 dl havremel
1 1/2 ts salt

Bland godt

6 dl vann

Rør godt, og la svelle noen minutter. Bruk bakepapir på to plater og smøre deigen utover med en bred kniv.
160 grader varmluft, 15 minutter så rutes knekkebrødene opp med et pizzahjul, sett inn igjen, ca 1/2 time. Senk temperaturen til 100 grader og la ovnsdøra stå oppe. pass på at de ikke svis under. Oppbevar i bakeboks (ikke tett boks, da blir de myke)

Gode grove knekkebrød som passer til brunost, eller den nye glutenfrie leverposteien fra stabburet med en agurkskive på.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann
Har lyst til å teste denne oppskriften, men må bare forsikre meg om at mais mel er mais mel og ikke maizenna. Går det ann å bruke annen gluten fri mel miks i stede? ( semper/toro)

Hagemor sa...

Jada, maismel er maismel...men bare å kutte ut om du ikke tåler mais :)