tirsdag 28. februar 2012

Et eksperiment om havrerundstykker

Jeg har prøvd finax sine ferdigmixer for både havrebrød og for surdeigsbrød..det ble liv i Andedammen den dagen, for å si det slik. Noe nytt må prøves ut..og for en gangs skyld, skrev jeg faktisk opp alt jeg brukte etter hvert..så tiden for oppskrifter med "en desj av ditt og en desj av datt" er kanskje over..:

1pk gjær
5 dl lunket vann (kan sikkert iblandes litt skummet kultur)
1ss fiberhusk
1ss mørk sirup
1 dl olje (kan sikkert bruke litt mindre)

Alt piskes sammen, og la svelle i 5 minutter.

1 ts salt
1/2 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1/2 dl sesamfrø
1 pose Toro Havrebrød
ca 4 dl FinaxRød/SemperRød-blanding

La for heve før uttrilling og la heve godt under plast og pensle med vann før steking ca 30 minutter v/180 grader.

(Oppbevares i fryser og stek ca 10 minutter for å tine til måltidet)






Ingen kommentarer: