søndag 13. desember 2009

Julebakst-Hardangerlefser

Endelig er takka som vi fikk i bryllupsgave tatt i bruk... I dag skal jeg prøve å lage Hardangerlefser helt på egenhånd...
Det er jo en utfordring å lage glutenfritt...synes jeg fremdeles...men rød semper og jyttemel blir løsningen i dag. Disse lefsene lærte jeg å lage da jeg var på Bakelederkurs i Den Glutenfrie Bakeskolen, og de er enkle og kjempegode.
1boks sæterrømme
2dl kefir
1pk rød semper
100 gram jyttemel
2 ts natron...
Jeg leste selvsagt ikke nøye nok...og hadde i 200 gram jyttemel...men det trengtes så mye mel...men jeg ville nok brukt mer semper istedenfor for å fylle på.
Jyttemel brukte jeg til å bake ut..
Og endelig ble lefsekjevla etter snekkerens bestemor tatt i bruk..







Da er det bare å ha på den kliningen man vil, personlig synes vi det er beste med godtsmør, melis og kanel, og kanskje en klatt sæterrømme i..men det er jo valgfritt...


2 kommentarer:

Ellen sa...

Heisann!! :) Denne oppskriften så jo veldig enkel og grei ut :) Er det viktig hvilket jyttemel som brukes? Har lite erfaring med jyttemel, har bare brukt den blå..
Takk for oppskrifta :)

Ha en fin kveld :)

Anonym sa...

Har laga de her! Gikk kjæmpebra, men nu sett eg her å lura på, ska de bløytes???? Før de smøres? Helt fersk lefsebaker, så blei veldi usekker... Tonje