lørdag 3. desember 2011

Glutenfrie pepperkaker

2 dl sukker'

1 1/2 dl sirup (jeg liker mørk sirup)

1 ts ingefær

3 ts kanel

1 ts malt nellik

1 ts kardemomme

Kokes opp under konstant oppsyn, tas av plata.

1 ts natron røres i

150 gram smeltet smør røres i

1 egg røres fort i, så det ikke “kokes”

tilsett Semper mix til passe konsistens (jeg brukte ca en pakke)

la deigen hvile i romtemeratur til neste dag.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader ca 10 minutter. Følg med, glutenfritt blir lett svidd.

God apetitt

2 kommentarer:

Ragnhild sa...

Hei! Takk for flott oppskrift, gleder meg til å prøve ikveld :) Men hvor lenge holder de seg tror du? Er det som "vanlige" pepperkaker at de holder seg lenge, elle blir de fort "ekle" som glutenfritt kan bli noen ganger? Jeg sliter med å finne oppskrifter som jeg føler kan holde en stund...

Susan Bergset sa...

Prøv disse Susan, jeg brukte lys sirup. Deigen er ganske bløt når den er ferdig, men den blir perfekt når den har stått et døgn i romtemperatur.