tirsdag 11. august 2009

Kanelsnurrer

Skulle glede Trommisen med kanelsnurrer i dag,
og fant frem bakeheftet fra NCF...
Jeg mangler semper og ikke hadde jeg fiberhusk heller...
Improvisering måtte til, for 7 dl med laktoseredusert melk/vann
var allerede blandet med 1 pk fersk gjær..
vell-vell, brukte po-fiber, blandet i en desj...alt går på desjer
i min bakeverden...
Jeg lot det svelle...ikke fordi jeg visste at det skulle det...men måtte
støvsuge litt innimellom også..Det har vært altfor mye
fint vær her på Nordmøre denne sommeren og kua mi så ut som ho har rulla seg
i høyet...hadde oppi 150 gr. soft margarin, og toro kakemix og finax fint,
og lot mikseren gå mens jeg fortsatte støvsugingen...
Hvordan skulle det gå...ingen ting stemte med oppskriften...
Ingen forheving heller...det synes jeg blir bare kliss...
Jeg bruker sprayfett på benken istedenfor mel...også for å få
mindre kliss... litt vanskelig å smøre margarin utover når det er glutenftritt,
men det gikk sånn passe bra, så pøs på med sukker og kanel og rull sammen i en pølse.
Skjær pølsa i skiver og legg på bakepapir, viktig å dekke til
for å hindre "forurensing" fra andre matvarer.
Så mye tålmodighet mens det hever.
Jeg bruker alltid 190 grader, samme hva som står i oppskrifter...
stek til passe brunt, vær oppmerksom på at glutenfritt lettere svir seg..
Trommisen var veldig fornøyd.

4 kommentarer:

Oleiv Lene sa...

Så flott da Eva Cathrin. Skal sende denne linken til naboen som har en 9åring med glutenallergi:o)
Vi sees i morgen! Oleiv Lene

ninabakke sa...

Så veldig godt ut! :)

Anonym sa...

Har du oppskriften på kanelsnurrer slik de skulle være? Jeg prøver å gjøre noe godt for svigermor... :o) og leter etter gode kanelsnurrer med Semper mix.. :o)

Hilsen Bente fra Sarpsborg

Unknown sa...

Hei. Jeg har to gutter med gluten allergi. Jeg bruker bezgluten. Da trenger du ikke fiberhusk. Og du kan bruke helt vanlige oppskrifter. Bytter bare ut hvetemelet med lik mengde bezgluten. Når jeg bakte boller ble de store og fine. Så akkurat ut som vanlige boller og smakte slik også. Men dagen etter var de tunge å tørre. Da fikk vi tips om å fryse de og tine de opp igjen å at da ble de som fersk. ( har ikke prøvd dette enda , men skal prøves. ) vi har laget pepperkaker og de ble knall det samme ble berlinerkransene. Og pannekakene.
Klem