mandag 24. august 2009

Fiskeboller i hvit saus....

Selv vi lærere må begynne på jobb igjen en gang...og i dag kom jeg ikke hjem før klokka fem, og hadde ikke forberedt noen middag..

Vi har ikke brukt Fiskeboller i hvit saus siden før trommisen fikk diagnosen, ikke akkurat noen gourmetmiddag...men med barn i huset, og dårlig tid og sultne folk...

"kok poteter, så ordner jeg resten når jeg kommer" var beskjeden som ble gitt...

Jeg ga krafta et raskt oppkok så rørte jeg ut 3-4 ss maizena i ca 4 dl laktoseredusert melk som jeg pisket inn i den kokende kraften, så lot jeg det koke, med stadig omrøring, HUSK KARRY! Tilslutt hadde jeg i fiskebollene, som bare trengs å varmes.

server med kokte gulrøtter...om man får det i barna...

Det ble kanskje litt tynt, men det smakte like greit som vi husket.

Husk at i motsetning til hvetemel, blir maizena tynnere når det står ei stund.

Man blir jo fort sulten etter et slikt måltid, men barn like ofte dette, til voksne kan det jo friskes opp med mer krydder, og reker i sausen.

(ingen bilder i dag, det tenkte jeg ikke på, men hvor spennende kan det vel bli...)

2 kommentarer:

Hagen på Granheim sa...

Fiskeboller i hvit saus sto faktisk på gårsdagens middagsbord her i huset også. En sikker vinner hos ungene! Reker i fiskebollesausen har jeg ikke prøvd før, det hørtes godt ut.

helene sa...

Prøv å lag hvitsausen me Semper mix, d gjør æ.. Bruke d som hvetemel, funke krute godt ;)