fredag 2. april 2010

Glutenfri Oreo-kake!!!

I dag hadde min lillebror bursdag, og vi laget kake etter å ha vært på Averøy Restaurant.
Vi laget Brownies og Oreokake, og jeg er sååå .... at jeg nesten ikke orker å skrive om det engang. Og ikke finner jeg noe potetgull å legge oppå heller...
Browniesen er melmix fra Regal, som er både gluten-og laktosefri. Jeg tilsatte walnøtter og den ble passe seig og deilig.

Oreokaken er laget etter oppskrift fra min gode venninne Oddny som sitter i styret i NCF-Møre og Romsdal. og hun lager myyye godt. en dag skal jeg lure fra henne oppskriften på Sunnmørsgodt også...

Handleliste:

3 pk Glutano Chokolade O's kjeks med vanilje. (disse får man på Mega i Molde og på ICA maxi på Moa eller på Allergimat.no)

1 pk meierismør (du trenger 100 g)

2 pk kremost naturell

melis

2 pk fløte (du trenger ca 1/2 l)

1 pose sjokolademousse

sjokoladesaus

Slik gjør du:

Knus 2 pakker kjeks og bland med 100g smeltet meierismør. Legg ringen fra ei kakeform på et fat, og trykk dette sammen i ringen. Sett i kjøleskapet.

.

2 pk kremost piskes sammen med 200g melis og blandes sammen med 2 dl stivpisket fløte. Legg dette oppå kjeksbunnen og sett i kjøleskapet, ca en halv time.

.

Lag mousseen etter oppskrift på pakken

.

Hakk den siste pakken med kjeks og spre det over kaken før du brer mousseen over til slutt. Sett i kjøleskapet minst en time.

.

Pisk 3 dl (jeg syns det ble litt mye) fløte og bre det over kaken etter du har tatt bort springform-ringen. pynt med noen striper med sjøkoladesaus.

.

Kok myyye kaffe og inviter 10 gjester, kaken er nyydelig, men man trenger potetgull etterpå...

.

Kos dokke

Posted by Picasa

12 kommentarer:

Lene sa...

Dette var jo en kjempefin glutenfri blogg:) Jeg vil følge den med stor interesse! Lene

Glutenfri matglede sa...

Åååå så kos!
Både bloggen og kaken!
Gleder meg til å prøve denne:)

Anonym sa...

Heisann!

Jeg er ny innen dette glutenfrie greiene, og skal ha gjester på kake som ikke tåler gluten.

Å da lurer jeg på om noen kan svare meg på om det går greit å ha jordbærsyltertøy, vanilkekrem, kremfløte og marsipan lokk?
Det er ikke gluten i noe av dette???

Blir KJEME glad for svar ;0)))

Hagemor sa...

Heihei, Jordbærsyltetøy, vaniljekrem og kremfløte er ikke hvetemel i, noen marsipanprodusenter har hvetemel når de ruller ut, men det skal stå på pakken, og i tillegg skal det stå et forbruketelefon-nummer som du kan ringe til :)) Ta kontakt med www.ncf.no, eller i det fylket du bor, så får du gode råd og hjelp. Her på Averøya skal vi ha bakekurs lørdag den 4 desember, og det e sikkert bakekurs i ditt fylket i denne tiden. Lykke til, og ta gjerne kontakt igjen.

Anonym sa...

Hei :) Kom over denne bloggen da jeg var inne å søkte på glutenfri oreokake. Min mor har cøliaki, å jeg tenkte jeg skulle sjekke om jeg kunne lage til henne også (fant ikke de kjeksene på nærbutikken her jeg bor, men får sjekke på noen andre butikker senere). Jeg sendte henne linken, for synes bloggen virket veldig bra, med masse tips for de med cøliaki eller er laktoseintolerante :)

Hyggelig blogg

Hilsen datter av ei med cøliaki

Hagemor sa...

takk for besøket, jeg får ikke svart deg direkte, men får håpe du kommer tilbake. Jeg kjøper kjeksene på ICA MAXI, de har de i sortemantet sitt, og kan ta inn om du spør. Ellers kan de sikkert bestilles hos Allergimat eller Jonassen :)) Lykke til :))

Anonym sa...

Tusen takk for Oreokakeoppskrift! Den vakte VELDIG stor lykke hos min 10 år gamle fetter som nettopp har fått påvist cøliaki. Kvelden gikk fra trist til topp! Gjorde forresten stor lykke hos de uten cøliaki også ;)

Silje sa...

Jeg synes kaken er best etter at den har vært noen timer i fryseren.

Da er den ikke så mektig :)

Anonym sa...

Tusen takk for oppskrift : ) Jeg finner kjeksene på helsekostbutikken:) der har de mye glutenfritt!

Anne Reidun sa...

Dette så godt ut!! Skal jammen prøve på denne kaka snart! Men her hvor jeg bor har de noen kjeks som likner veldig på de vanlige oreo-kjeksene. Kan jeg bruke dem? Husker ikke akkurat nå hva de heter..
Flott blogg!

Anne

Cecilie sa...

Bloggen din er så fin, Eva Cathrin! Mange gode tips her:-)
Jeg skal teste ut Oreokaken til lørdagens bursdag.
Jeg ser forresten at mange Bunnpris butikker tar inn disse kjeksene fra Schär, så de ligger tydeligvis i deres sortiment. Fortsett å spørre etter gf produkter i butikken,folkens, det er tydelig at det nytter:-)

Anonym sa...

Er det 2 pakker kremost a 100 eller 200 g?