torsdag 26. november 2009

Julebrød

Tenåringen har bestilt julebrød leeenge, så i dag fant jeg ut at det var på tide. Man tror liksom at det tar så lang tid, men det går faktisk bra, og ventetiden kan brukes til mye annet...
Handleliste:1l melk, 1 pk brunt sukker, 250g margarin, rosiner, 2pk ferskgjær, fiberhusk, 3 egg, 2pk sempermix fin (kan bruke en grov og en fin), 200 gr jyttemel.. ( det hadde jeg ikke, og brukte toro kakemix)
1: Kok opp melk, sukker og rosiner...husk å røre og å følge godt med. Sett så til avkjøling, og gjør litt husarbeid eller gå en laaang tur med hunden) Det skal ende på 37 grader.

2: Ha i gjær og fiberhusk, jeg hadde litt havregryn i tillegg...Og kjør dette en god stund og la svelle ca 5 min.

3: Ha i resten til passe fin å arbeide med. Jeg glemte eggene, men hadde dem oppi etterpå og lot maskina gå lenge, ca 10 min.

4: Mange mener at det skal forheves, men jeg gjør aldri det, jeg bruker tuppervares silikonbrødformer som jeg har olje i. La heve til dobbel størrelse, og stek på 180 grader til du får hul lyd når du banker på, ca en halvtime. Pass på at glutenfritt ovte kan bli svidd...
5: Avkjøl på rist, vent noen minutter før du tar ut av silikonforma for å holde på fuktigheten.
.
Deilig med brunost og smør. Skulle jeg gjort noe annet, måtte det være å bake dem som boller, blir ikke så tørr i fryseren, og lettere at de ikke blir rå i midten.
Lykke til.!

2 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Har inte besökt din matblogg tidigare. Nu ska jag meila till min väninna i Julitta eftersom hon är glutenallergiker, och för mej blir det enklare att bjuda på middag när dom är på besök.
Hon fick diagnosen för något år sedan, och hon är inte så bra på matlagning, så din blogg är perfekt för henne.

Anonym sa...

Hei!
Jeg var så glad da jeg fant denne oppskriften, men du skriver ikke hvor mye av ingrediensene du bruker i oppskriften.... For du bruker vel ikke en hel pk sukker????

Hilsen Signe B