søndag 27. september 2009

Pavlova-marengskake


Vi hadde 15-årsdag og lagde Pavlova også...glemte å ta ordentlig bilde av den, men klipte ut et...
.
Marengsbunn.
4 eggehviter
1 teskje sitronsaft
2 dl sukker
1 barneskje maizena
1 barneskje vaniljesukker
.
sett ovnen på 100'C
stivpisk eggehviter opg sitron og halvparten av det tørre,
ha i resten og pisk litt til.
Dette holder til en stor bunn, jeg deler den av og til opp i to små, det får jeg akkurat plass til på brettet mitt.
Smurt papir på brettet, og stek den leeenge, du må beregne over en time i ovnen, men ikke lenger enn at den fortsatt er hvit...
.
Krem.
Her kan du bruke det du vil, is, vaniljekrem e.l.
Jeg stivpisker fløte og litt sukker, og så har jeg i eggeplommene, da blir det råkrem.
Ha sesongens frukt over. Kiwi er friskt, det samme er bringebær og blåbær.
Kos dokke

1 kommentar:

Viola sa...

Jeg noterte meg denne med det samme jeg var inne her. Jeg skal komme tilbake ved anledning.. :)