Mormor sto over fiskefarsen og småkjeftet over at han hele tiden dro hjem for mye fisk. Når han ikke var hos oss lengre, gikk hun til fiskehandleren og kjøpte like mye. Hun berget meg nok fra sultedøden i hybeltida. Alle skikkelige mormorer fyller opp hybelkjøleskap med hjemmelaget mat, tror jeg.
Iallefall..hun prøvde å lære meg å lage fiskekaker.. Forgjeves. Men nå...i dag.. Idag har jeg gjort det.
Jeg fant en slik i skapet mitt.. Ante ikke at jeg hadde en slik engang. Ikke hvordan den skal monteres heller..
Uansett, jeg brukte
To fileter av lyr
Hakket vårløk
To ss potetmel
Et par desiliter melk
Salt, pepper, kajennepepper
Vet ikke helt om de var like gode som mormor sine, men det vil jo ingenting kunne bli.
Fisken lå i et døgn, det fikk jeg tips fra min mor om.
(Om fisken er frossen, er det best å ta den halvtinet. Husk å ha med all væske som kommer fra fisken)
Jeg servere fiskekaker med kokte poteter og raspede gulrøtter. Gjerne en smørklatt på potetene.. Fiskekaker er også deilig på nybakt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar