lørdag 29. august 2009

Bacalao

Bacalao er en sikker vinner når man skal ha gjester.
1. Lett å lage!
2. Har så lang koketid (3-4) timer, at alt rot og oppvask er borte flere timer før gjestene kommer.
3. Skal ikke røres i, så huset eller du sjøl kan shines, for maten ordner seg selv.
4. Du kan til og med lufte hunden, mens maten ordner seg sjøl.
5. Er alltid ferdig til rett tid...om den står 3 timer eller 4 timer, spiller ingen rolle.
6. Og viktigst av alt, det gjelder her i huset...alle barna spiser det, slik at gjestene tror vi har veloppdragne barn...
Handleliste:
1/2-1 kg God klippfisk
2 kg. kokefaste poteter(det går mye poteter)
4 kepaløk
3 bokser grovhakkede tomater.
1 glass tomatpuré
2 dl olivenolje
spansk pepper

Vann ut fisken, spør fiskehandleren, jeg bruker tykke ryggstykker og vanner ut 16-20 timer
Skrell og skjær potetene i skiver, skyll godt (viktig)
skrell og skjær løk i skiver.

Ha oljen i ei stor gryte (6liter eller større)
Legg fisk, poteter og løk lagvis.
Hell over tomater, bland tomatpuréen med litt kokende vann (3-4dl)

Ikke rør i gryta.
Sett over varmen, du kan gjerne svinge på gryta for at alt skal fordele seg.Pass på å ikke ha for høy varme slik at det svir seg. Når det begynner å putre, skrur du ned varmen og legger 6-8 spanske peppere oppå, merk deg hvor de ligger, fordi det er viktig å finne alle...
Mange knuser pepperene og sprer de utover, men det blir jo ikke så spennende....

Det skal putre i 3-4 timer (ikke fosskoke!!)

Ha gjerne sort oliven til slutt om det ønskes.

Server med glutenfrie flatbrød. Odin Potetbrød kan anbefales

1 kommentar:

linsky sa...

Høres jo enkelt ut! :)