Jeg er veldig kresen på bananene. De skal være bare så vidt ferdig med å være grønne. Da er de best. Noen brune prikker og helt gul…nei.
Og når det begynner å LUKTE banan fra fruktskåla på kjøkkenet…DA er det bare å få opp vinduene.
Men: Det er da de er best til baking.
Jeg bruker aldri oppskrift når jeg lager banankake, men jeg har "sånn cirka"
3-4 overmodne bananer moses med en gaffel.
2-3 dl demerarasukker (eller brunt eller vanlig farin)
2-3 egg
ca 100 g smeltet smør
1 ts bakepulver
glutenfritt mel (jeg bruker helst litt rød finax, eller mixwell paiskallsmix, gjerne iblandet litt toro lys og kanskje litt havremel)
Røren skal være som en tykk vaffelrøre
Ha i smurt form. Strø gjerne litt sukker oppå og stek i midten av ovnen på 180 grader ca 15 minutter, bruk en pinne for å sjekke om den er gjennomstekt.
Nytes lun sammen med is eller bare alene.
Vel bekomme.